2015年11月25日星期三

致各位面膜控@L'ACTION

相信每個女仔屋企最多既護膚產品都係面膜!唔同功效,唔同品牌,唔同既理由去買/試更多既面膜。今次,同大家分享下法國L'ACTION面膜。
對於L'ACTION這個品牌可能不太熟識,我都係第一次使用這個品牌產品,但原來L'ACTION擁有不同產品系列,如:髮膜,面膜,眼膜,鼻膜等等…而其面膜為配合大家所需而研製出不同類型,有膏狀,泥狀,啫喱及粉狀。今次為大家介紹其膏狀系列面膜,睇下大家最適合邊款?

#023794 荔枝竹精華抗衰老面膜 RICE OIL FACE MASK 主要成份:稻糠油,白百合精油,魚鯊烯,荔枝精華,竹葉精華 效果:排走毒素,抗氧化,抗衰老及舒緩作用,適合所有肌膚。
面膜呈白色,淡淡百合花味。均勻塗於面部,待10-15分鐘後清洗 。雖然為膏狀面膜,但此面膜比較似cream mask。敷面期間,面膜不會導致崩緊,清洗後反而感到滋潤且柔軟。
#023791 棉籽油排毒面膜 COTTON OIL FACE MASK 主要成份: 棉籽油,冰島地衣精華,金雀花精華 效果: 排毒及滋潤再生,柔嫩光滑,提亮潤肌,重現光彩,適合乾性肌膚使用。
面膜呈白色膏狀,濃濃薄荷味。 均勻塗於面部,待10-15分鐘後清洗 。敷面期間,陣陣冰涼感覺,敷一會後會有少許收縮感。洗面後,依然感受到清涼感,而且膚色明顯亮白,毛孔亦有所撫平,效果果然如面膜包裝上冰美人般一樣。
#023792 乳木果滋養面膜 SHEA BUTTER FACE MASK 主要成份:乳木果油,可哥油,甘油 效果:抗氧化,滋潤再生,強化膚質,保濕滋潤,改善乾燥,適合混合性及乾性肌膚。
面膜呈白色乳霜狀,淡淡乳木果味。 均勻塗於面部,待10-15分鐘後清洗 。塗於面上時已覺非常滋潤,油性肌膚者不適合使用。效果與荔枝竹精華抗衰老面膜相似, 清洗後肌膚得到滋潤及變得柔軟,滋潤感比前者較強。
#023793 椰子油活膚面膜 MONOI FACE MASK 主要成份:椰子油,梔子花萃取,大溪地萃取油 效果: 強效滋養,預防暗啞,舒緩保濕,修護肌膚,適合所有肌膚。
面膜呈白色乳霜狀,淡淡椰子油味。 均勻塗於面部,待10-15分鐘後清洗 。相信因為其椰子油功效,滋潤而不油膩,膚色亦即時顯白。 使用後,覺得這膏狀系列面膜均以滋潤為主。特別係乳木果滋養面膜,滋潤度高到油性肌膚不適合使用。椰子油活膚面膜與荔枝竹精華抗衰老面膜滋潤度相似,不分上下。而棉籽油排毒面膜則是以排毒為主,滋潤度最少的一款。 而家L'ACTION面膜已經係天使美容Angel Beauty Bar發售啦, 面膜控既各位又點會錯過呢?


*產品及資料由天使美容Angel Beauty Bar X L'ACTION提供


免責聲明:本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。 如需協助或希望獲得更多有關產品資訊請直接聯絡該品牌查詢或尋求相關專業意見。
歡迎聯絡試用或出席活動事宜!
Email: michelle02532@gmail.com

More Me:

2次皮膚測試 @ SHISEIDO升級版 ULTIMUNE Power Infusing Concentrate

大家仲記唔記得我之前試用升級版既SHISEIDO ULTIMUNE Power Infusing Concentrate呢?如果有睇我上一篇既皮膚測結果,可以算是不堪入目,全部都唔合格,差到一個點!見到個結果咁差,緊係要返去即刻試用升級版既SHISEIDO ULTIMUNE Po...